Amennyiben kérdése merülne fel, hívja bátran munkatársunkat!

+ 36 30 551 2304


Közel 81 millió forintos bírságot szabtak ki az első félévben a munkavédelmi felügyelők

Közel 81 millió forintos, a munkavédelemmel összefüggő bírságot szabtak ki 2011 első félévében a munkavédelmi felügyelők - tájékoztatta hétfőn az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) az MTI-t.

[Teljes cikk]
Megszűnik a "105"

 A jövő év végére kiépül a 112 rendszere, így egy telefonszámon kérhetnek segítséget az állampolgárok valamennyi  készenléti szervtől. A 104, 105, 107 idővel eltűnik.

[Teljes cikk]
Változik a Munka Törvénykönyve

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette az új Munka Törvénykönyvének tervezetét, melyben több változás is található: csak ötvenegy éves kortól jár harminc nap szabadság, az anya és az apa megosztva is kiveheti a gyerekek után járó pótszabadságokat, és a munkavállaló az új munkahelyén fél évig nem kérheti a munkáltatóját, hogy engedje szabadságra.

[Teljes cikk]
Így előzhetőek meg az ülő munkával járó megbetegedések

 A leggyakoribb munkával összefüggő egészségügyi problémát a váz- és izomrendszeri zavarok jelentik, ami a  munkavállalók 48 százalékát érinti az EU-ban. Ezen betegségekre fordított egészségügyi kiadások, kártérítések  csökkentik a cégek nyereségességét. Mit tehet a munkáltató, hogy elkerülje az ilyen panaszokkal küzdő dolgozók  teljesítményének csökkenését?

[Teljes cikk]